Duurzaam ondernemen

De Roos Groep is bezig met de toekomst, de toekomst van de wegenbouw maar ook met alles daaromheen. Het beleid van de Roos groep rondom menselijke aspecten komt tot uiting door de volgende punten:

  • Het creëren van een veilige werk- en leeromgeving voor onze medewerkers
  • Het opleiden van personeel dat moeilijker aan een baan komt
  • Het bewust omgaan met transport en gebruik van materieel in de wegenbouw

Om dit te bereiken zijn een tweetal projecten met ESF subsidie opgestart namelijk ESF subsidie materieel  en ESF subsidie Roos Groep

 

Veiligheid in de wegenbouw

Veiligheid, is een onderwerp waar je bij een professionele wegenbouwer boeken over kan schrijven. De directie van de Roos Groep is altijd bezig met de veiligheid van medewerkers en die van de weggebruikers. Om dit te waarborgen kies de Roos Groep ervoor om elke medewerker te certificeren met het VCA-certificaat. De leidinggevende beschikken over een VCA-Volcertificaat en de overige medewerkers over een VCA-basis certificaat. Een onderdeel hiervan is dat er regelmatig bijscholing momenten plaats vinden. Dit is om te waarborgen dat elke medewerker alleen maar veilige handelingen uitvoert en hier bewust mee bezig is. Klik hier om een overzicht te krijgen van de veiligheidsregels.

Het opleiden van personeel

De Roos Groep kiest er bewust voor om mensen een kans te geven. Schoolverlaters of mensen zonder diploma komen moeilijker aan een baan. Deze mensen krijgen bij de Roos Groep wel een kans om zichzelf te ontwikkelen. Door interne opleidingsmogelijkheden zorgen we ervoor dat iemand zonder ervaring binnen 1 a anderhalf jaar een volwaardig betonafwerker is, tenminste als dit is wat iemand zoekt. Een andere mogelijkheid is dat we iemand opleiding tot monteur of wellicht een volwaardig kitter/zager. Iedereen verdiend een kans, met de juiste inzet en instelling is alles mogelijk!

Gebruik van materieel in de wegenbouw

Bij het aanleggen van een betonverharding komt veel kijken. Daarom zijn we altijd op zoek naar de meest efficiënt mogelijke manier van werken. Een onderdeel hiervan is investeren in het gebruikte betonmaterieel en materiaal. Zo is de Roos Groep eind 2018 als een van de eerste Nederlandse wegenbouwers gestart met het gebruik van Total Station op onze betonpavers. Met 3D aangestuurde machines lopen we voorop in de markt. Sneller, secuurder en efficiënter beton storten is hiermee te realiseren. Door het gebruik van Total Stations hoeft er vooraf aan het project, geen pennen gezet meer te worden. Dit scheelt in manuren maar ook in transport naar het project toe. Met oog op de toekomst proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu en de leefomgeving.

Contact

Verkoper Roos Groep
Pieter de Nijs
Betonverhardingen
België
+32 497 57 84 75
Pietern@roosgroep.com
Verkoper Roos Groep

Nederland

Sven de Jong
Betonverhardingen
+31 6 20 43 20 10
Sven@roosgroep.com