Rotonde in beton
Printbeton

Dat betonverhardingen te realiseren zijn in verschillende vormen en maten is duidelijk. Echter, beton is nog op veel creatievere manieren in te zetten. Veel mensen denken bij een terras, tuinpad of entree opgang vaak niet direct aan stempelbeton, hoewel beton de meest duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing is die je kan bedenken. Er groeit ook geen onkruid door waardoor de betonverharding eenvoudig schoon te houden is.

Printbeton wordt ook wel gestempeld beton genoemd. Deze naam is te danken aan de manier waarop printbeton wordt gerealiseerd. Beton wordt gestort en vervolgens worden door middel van een stempel de gewenste vormen in de beton gedrukt. Printbeton is dé oplossing als je op zoek bent naar een verharding met alleen maar voordelen.

Voordelen printbeton

Met printbeton kan er ook een natuurstenen look gecreëerd worden. In vergelijking met natuurlijke materialen die vaak duur zijn, die regelmatig onderhoud nodig hebben en een minder lange levensduur hebben dan beton is dit de perfecte oplossing. Een ander groot voordeel aan printbeton is dat onkruid niet de mogelijkheid krijgt om door te komen. Printbeton is daarmee onkruidvrij, vuil afstotend, vorstvrij en veilig dankzij de antislipwerking.

Mogelijkheden printbeton

De mogelijkheden van printbeton of stempelbeton zijn niet op twee handen te tellen. Printbeton is te stempelen met open mallen, te stempelen met matten of met stempel papier. Elke mogelijkheid heeft haar eigen voordelen. Steeds meer rotondes gebruiken aan de binnenzijde ook printbeton als rammelstrook. Er is een ruime keuze aan printmotieven en kleuren beschikbaar. Of het nu gaat om een rammelstrook op een rotonde of een vluchtheuvel, met printbeton is alles te realiseren. De voegen van de printbeton kunnen door Roos Speciale Technieken worden aangebracht en gevuld. Hiermee wordt voorkomen dat onkruid de kans krijgt om omhoog te groeien. Tevens kan er na het realiseren van de betonverharding nog een coating worden toegepast. Deze coating zorgt ervoor dat de printbeton jarenlang een perfecte uitstraling blijft houden, welke kleur of motief ook wordt toegepast.

Neem contact op voor de mogelijkheden en advies.

Contact

Verkoper Roos Groep
Verkoper Roos Groep

Nederland

Sven de Jong
Betonverhardingen
+31 6 20 43 20 10
Sven@roosgroep.com