Co2 reductie in wegenbouw

Wanneer je bezig bent met duurzaam bouwen, ben je bezig met CO2-reductie. De Roos Groep streeft ernaar om elk jaar de CO2 verder te reduceren. Om dit te realiseren maken we gebruik van CO2 prestatieladder, welke weergeeft of we op de goede weg zijn.

Om onze medewerkers bewust te maken van CO2 reductie, houden wij verschillende toolboxen hierover. Het bewust omgaan met alle voertuigen kan al veel schelen. Overigens merken we dat dit een uitdaging is. De omzet en het bedrijf blijven groeien en dit gaat natuurlijk ook hand in hand met de gereden kilometers. Door goed te plannen en op tijd bij te sturen houden we hier controle op. Om de uitstoot verder te reduceren zorgen we ervoor dat de banden van de voertuigen de juiste bandenspanning hebben. Dit is voordelig voor de slijtage van de banden maar ook voor het brandstof gebruik.

Om grotere stappen te zetten, zijn we op dit moment bezig om de mogelijkheden te bekijken om cement te vervangen uit beton. Dit kan een aanzienlijke CO2 reductie betekenen, daarom kiezen we ervoor om hier actief aan mee te denken en ontwikkelen. Zodra de kwaliteit en de veiligheid van onze medewerkers geborgen is, gaan we hier veel plezier aan beleven.

Klik hier om naar onze organisatiepagina op de SKAO-website te gaan.

Mocht u daarnaast ideeën hebben om een CO2-reductie te bereiken maak dit dan kenbaar via het algemene emailadres, of breng dit in de overlegstructuur in.

Contact

Verkoper Roos Groep
Pieter de Nijs
Betonverhardingen
België
+32 497 57 84 75
Pietern@roosgroep.com
Verkoper Roos Groep

Nederland

Sven de Jong
Betonverhardingen
+31 6 20 43 20 10
Sven@roosgroep.com