Looppaden en fetspaden in beton

Ook bij het aanleggen van looppaden of fietspaden, biedt beton velen voordelen. Fietspaden kunnen zowel machinaal als handmatig worden gerealiseerd. De elementen waar zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer(s) rekening mee kunnen houden, zijn: duurzaamheid, onderhoud en veiligheid.

Duurzaamheid

Iedereen merkt het: duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Naast levensduur van beton, wordt ook de milieubelasting met de aanleg van een looppad of fietspad belangrijker. Beton is daarbij een uiterst duurzaam bouwmateriaal. Onze aangelegde looppaden of fietspaden gaan daarmee ook gepaard met hoge duurzaamheid.

Onderhoud van beton

Beton heeft nauwelijks onderhoud nodig gedurende de levensduur. Beton is namelijk beter bestand tegen doorgroei. Vervorming komt daarom niet vaak voor. Onze ervaring leert dat anno 2018 een goed aangelegde betonverharding tientallen jaren geen onderhoud nodig heeft.

Veiligheid

Veiligheid is een enorm belangrijk element bij het aanleggen van fietspaden. Beton is een niet-vervormbaar materiaal, wat betekent dat de kans dat een fietspad niet beschadigd wordt door mollengangen of boom- en rietwortels, klein is. Doordat de vlakheid van de fietspaden gewaarborgd wordt, is de veiligheid hierbij gegarandeerd.

Kleur van beton

Kleur is naast deze drie pijlers ook van belang. De kleur van beton heeft een natuurlijke, lichte kleur. Zo ook bij duisternis en slechte openbare verlichting. Juist in gebieden waarbij er geen openbare verlichting is, brengt de lichte kleur van beton (zonder extra kosten) grote voordelen met zich mee en wordt de veiligheid van de gebruiker gewaarborgd. Naast deze lichte kleur, kan beton uiteraard ook in elke andere kleur worden aangelegd. Hierdoor wordt het fietspad visueel onderscheiden van overige verhardingen.

Contact

Pieter de Nijs