Duurzaam in wegenbouw

Duurzaamheid en milieuvriendelijk ondernemen wordt steeds belangrijker. De Roos Groep streeft er daarom naar om, met een oog op de toekomst steeds duurzamer te bouwen. Verhardingen worden steeds vaker gestort in cementbeton. Uit diverse voorbeelden van duurzame oplossingen, blijkt dat de slijtage van betonnen wegen en rijbanen aanzienlijk lager ligt dan reguliere wegverhardingen. Door deze toenemende trend, wordt de afweging tussen verschillende verhardingsmaterialen van rijbanen zorgvuldig afgewogen. Zo heeft beton een lange levensduur en is daarnaast onderhoudsvriendelijk. Wij helpen u graag daarbij.

Enkele voordelen van het gebruiken van beton zijn:

  • Beton is nagenoeg onderhoudsvrij
  • Beton is 100% recyclebaar
  • Beton is bestand tegen hoge aslasten en afremmend verkeer
  • Beton heeft een lange levensduur en is onderhoudsvriendelijk

Een betonverharding van rijbanen vergt weinig onderhoud, gaat lang mee en is bovendien niet-vervuilend. Doordat het beton voor 100% circulair is, kan alles hergebruikt worden.

Om het storten van beton nog duurzamer en Co2 vriendelijker te maken werken wij waar kan met glasvezel deuvels en glasvezel ankerstaven van Fiber Dowels. Het gebruik van deze deuvels heeft als grote voordeel dat het duurzamer is en veel lichter om mee te werken. Medewerkers en bedrijf worden dus ontlast.

Contact

Verkoper Roos Groep
Pieter de Nijs
Betonverhardingen
België
+32 497 57 84 75
Pietern@roosgroep.com
Verkoper Roos Groep
Sven de Jong
Betonverhardingen
Nederland
+31 6 20 43 20 10
Sven@roosgroep.com