beton vullen

Beton vullen met bitumen of kitmassa

Een andere specialiteit van Roos Groep is beton vullen of beton voegen in de wegenbouw. De klant op zoveel mogelijk manieren ontzorgen is hierbij het doel. Het vullen van voegen in beton biedt tal van voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het de levensduur van betonverharding verlengt.

Waterinsijpeling vormt de grootste vijand voor de levensduur van een betonverharding. Als krimp- en uitzetvoegen niet waterdicht worden gemaakt, komt er water onder de betonverharding. In eerste instantie spoelt het sijpelwater het zand onder de verharding uit waardoor een kleine holte ontstaat. Door deze holte treedt pompwerking op. Dit gebeurt als zwaar verkeer over de betonverharding rijdt en het gewicht van de voertuigen het zand onder de verharding door de voeg omhoog duwt. Het gevolg van dit mechanisme is dat de holte groter wordt en de betonverharding uiteindelijk scheurt.

Beton vullen d.m.v. krimp- en uitzetvoegen

Voor een lange levensduur moet het toepassen van een voegvulling zowel bij krimpvoegen als uitzetvoegen gebeuren. Het enige verschil tussen een krimpvoeg en een uitzetvoeg is dat een uitzetvoeg breder is. Hierdoor zal meer bitumen of kit gebruikt moeten worden bij het vullen van een uitzetvoeg.

De Roos Groep divisie zaag/kitwerk is ook vaak actief bij betonverhardingen die door de andere divisie zijn gerealiseerd. Een standaard hoge kwaliteit en specialistische expertise zorgen ervoor dat klanten kiezen voor Roos Groep

Contact

Verkoper Roos Groep
Pieter de Nijs
aanleg betonverhardingen, zaag-, kit-, reparatiewerk en uitwassen van beton
België
+32 497 57 84 75
Pietern@roosgroep.com

Contact

Verkoper Roos Groep
Sven de Jong
aanleg betonverhardingen, zaag-, kit-, reparatiewerk en uitwassen van beton
Nederland
+31 6 20 43 20 10
Sven@roosgroep.com