Vullen van voegen

Bitumineus of met kitmassa voegen vullen

Een andere specialiteit van Roos Speciale Technieken is het vullen van voegen in de wegenbouw. De klant op zoveel mogelijk manieren ontzorgen is hierbij het doel. Het vullen van voegen in beton biedt tal van voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het de levensduur van betonverharding verlengt.

Waterinsijpeling vormt de grootste vijand voor de levensduur van een betonverharding. Als krimp- en uitzetvoegen niet waterdicht worden gemaakt, komt er water onder de betonverharding. In eerste instantie spoelt het sijpelwater het zand onder de verharding uit waardoor een kleine holte ontstaat. Door deze holte treedt pompwerking op. Dit gebeurt als zwaar verkeer over de betonverharding rijdt en het gewicht van de voertuigen het zand onder de verharding door de voeg omhoog duwt. Het gevolg van dit mechanisme is dat de holte groter wordt en de betonverharding uiteindelijk scheurt.

Aanbrengen van een voegvulling

Voor een lange levensduur moet het toepassen van een voegvulling zowel bij krimpvoegen als uitzetvoegen gebeuren. Het enige verschil tussen een krimpvoeg en een uitzetvoeg is dat een uitzetvoeg breder is. Hierdoor zal meer bitumen of kit gebruikt moeten worden bij het vullen van een uitzetvoeg.

Roos Speciale Technieken

Roos Speciale Technieken is als onderdeel van de Roos Groep vaak actief bij betonverhardingen die door de andere divisie zijn gerealiseerd. Daarnaast kiezen ook andere partijen voor de expertises van Roos Speciale Technieken. Een standaard hoge kwaliteit en specialistische expertise zorgen ervoor dat klanten kiezen voor Roos Speciale Technieken.

Contact

Verkoper Roos Groep
Roy van den Borne
Zaag-, kit-, reparatiewerk en uitwassen van beton
Nederland en België
+31 6 13 40 48 47
Royb@roosgroep.com