Uitgewassen beton op het Fontainasplein in Brussel

In hartje Brussel is de Roos Groep bezig met het aanbrengen van het Fontainasplein uitgevoerd in beton. De betonverharding wordt door de divisie Roos Speciale Technieken uitgewassen. Deze techniek heeft Roos Speciale Technieken geheel onder de knie. Wanneer het beton wordt aangebracht, zorgt Roos Speciale Technieken er voor dat de toplaag in wordt gespoten. De bovenste laag blijft zo zacht, waardoor dit op een ander tijdstip kan worden uitgewassen. Dit is ook wel bekend als geborsteld beton.

Een uitgewassen betonverharding kent een aantal voordelen in vergelijking met gewone beton. Zo is het meer geluid reducerend voor verkeer, natuurlijkere uitstraling en het zorgt voor extra grip. Daarnaast is het ook mogelijk om het uiterlijk aan te passen. Er kan namelijk zelf bepaald worden wat de betonsamenstelling is, waardoor je de kleur kunt bepalen. Maar voornamelijk het soort steenslag in het beton. Hierdoor kan er bepaald worden wat voor soort steen aan de bovenkant zichtbaar is.

Neem een kijkje bij ‘Uitwassen van betonverharding‘ voor meer voorbeelden. Of liever meer informatie over uitgewassen beton klink dan op deze link.