Constructief meedenken

Meedenken en communiceren is de beste weg naar kwaliteit. Dat bewijst de reconstructie van het kruispunt De Kerkstraat met de Zwembadstraat in Heusden-Zolder. Dit kruispunt ligt voor de hoofdingang van het circuit Zolder. Vanaf 15 maart is dit project gestart en dit kruispunt is op 9 augustus weer opengesteld.

Samenwerking

Roos Groep N.V. was hoofdaannemer op dit project. Door een strakke planning en korte communicatielijnen was de klant erg tevreden. Tijdens dit project hebben op het circuit 3 evenementen plaats gevonden. 25000 man konden zonder problemen het circuit veilig bereiken.

Werkzaamheden

Om dit project tot een goede einde te brengen zijn er verschillende werkzaamheden en expertises gebundeld.

In de eerste fase is alles van de oude situatie opgebroken. Er is nieuwe riolering gelegd van ongeveer 450 meter en het grondwerk voor de nieuwe verhardingen is verricht.

Er is ongeveer 1000 meter asfalt gerealiseerd. De fietspaden zijn aan beide kanten gestort in grijze beton dit is ongeveer 3500m2 betonverharding. Daarnaast zijn de bomen gerooid en is er een voetpad met stenen aangelegd van ongeveer 600m2. Tevens zijn er verschillende borduren gemaakt met glijbekisting en als handwerk.