Speeltuin aanleggen

Roos Groep N.V. is in Bierbeek aan de slag gegaan met het plaatsen van een speeltuin. De vraag naar het plaatsen van sport of recreatie faciliteiten blijft groeien. De infra divisie van de Roos Groep speelt hier op in en kan de klant op verschillende gebieden adviseren. Hierbij kunt u denken aan het type zand dat gebruikt moet worden op sportvelden, speeltuinen of andere recreatie gelegenheden.

De speeltuin maakt deel uit van een nieuwe verkaveling t.h.v. de Dalkruidstraat te Bierbeek en bestaat uit o.a. een taludglijbaan, schommel, veerwip, carrousel en spinner. De toestellen werden geleverd door de firma Kompan nv  uit Oostrozebeke.  De funderingen en grondwerk  werden geplaatst door Roos Groep NV in samenwerking met Kompan. Tevens werden zitbanken geplaatst in hardhout en staal die ook door Kompan geleverd werden. De vrije ruimtes rond de toestellen zullen worden voorzien van valdempend bodemmateriaal d.m.v. houtsnippers: dit zijn commercieel geproduceerde houtsnippers (geen boomschorssnippers) van verschillende houtsoorten, geproduceerd uit onbehandeld droog hout dat op een specifieke manier is geschredderd (niet gehakseld) zodoende dat het een vezelachtige structuur krijgt en beter in elkaar haakt (voor een betere samenhang). De laagdikte bedraagt 25 cm los gestort, dit komt overeen met ongeveer 20 cm ingeklonken.

Wilt u meer lezen over de aanleg van sportvelden en recreatie leest u dan verder op de aanleg van sportvelden en recreatie.