Rotonde band in Oude-Tonge

In opdracht voor Van Gelder en de provincie Zuid-Holland is in Oude-Tonge een rotonde band gemaakt van gerecycled betongranulaat. De basis voor het betonmengsel komt van “Rutte Groep”. Rutte Groep is het enige bedrijf dat van betonpuin weer herbruikbaar zand, grind en cement kan maken. Hiermee stimuleren we het klimaatneutraal circulair bouwen. Door het beton te recyclen is de CO2-reductie enorm!

Gerecycled betongranulaat

De Rutte Groep stelt het betonmengsel samen met gerecyclede materiaal. De samenstelling noemen ze ‘freement’, dat ze in de volgende stappen verwezenlijken:

  1. Smartliberator: verwerkt oude beton naar gebroken beton
  2. SmartScreener: zeeft de gebroken beton naar grind, zand en cementpoeder
  3. SmartRefiner: Splitst de cementpoeder naar gehydrateerd- en niet-gehydrateerd cementpoeder
  4. De niet-gehydrateerd cementpoeder is freement.

Mobiele centrale

De gerecyclede materialen worden onder toevoeging van cement cem. III en plastificeerder gemengd door de mobiele centrale van de Roos Groep en verwerkt door de slipform paver. Door het gebruiken van de mixtruck, hebben we de productie van het betonmengsel in eigen hand. Dit geeft als voordeel dat we precies produceren wat we nodig hebben, waardoor we niet afhankelijk zijn van een betoncentrale en de verkeersdrukte. Verder produceert de mixtruck op locatie de gewenste betonsamenstelling, dat de slipform paver verwerkt tot een rotonde band.

Benieuwd naar de mogelijkheden die de Roos Groep te bieden heeft? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.