Lijnvormige constructie in Diest

Met onze slipform paver SP15 hebben we in Diest een lijnvormige constructie aangelegd. De machine wordt aangestuurd in hoogte en richting door 3D sturing met Total Stations, hierdoor is er geen geleidingsdraad nodig en kunnen we ook op plaatsen storten met zeer beperkte werkruimte.

Op voorhand wordt het terrein ingemeten door onze landmeter. Vervolgens worden de metingen uitgewerkt in een 3D tekening, deze wordt ingelezen in de machine. Door deze methode van uitvoering kunnen we nog efficiënter en nauwkeuriger werken.

Het voordeel van een lijnvormige constructie aangelegd met glijbekisting is dat het een stuk sterker is en een langere levensduur heeft dan prefab elementen. Bij de Roos groep hebben we meer dan 50 speciale mallen voor alle mogelijke lijnvormige constructies, zoals voertuigkeringen, goten, bermverhardingen etc. Mochten we de mal niet hebben dan maakt onze Materieeldienst de gewenste mal.

Op het werk in Diest is een lijnvormige constructie aangelegd om de weg te verstevigen en het nieuw aangelegde asfalt te beschermen, dit is nodig als er veel zware voertuigen de weg gebruiken. Met het groeiende verkeer is de behoefte aan een stevige kant opsluiting toegenomen. Zo kan een lijnvormige constructie de levensduur van een asfaltweg verlengen waardoor er een duurzamere weg ontstaat.

Wilt u meer weten over lijnvormige constructies? Neem dan contact op met onze accountmanagers!