Bedrijfsverharding Ham Nikelaan

Bij een bedrijf in Ham is een vloer van 1900m2 aangelegd door de Roos Groep. De vloer is gestort met behulp van een betonpomp. Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om een bedrijfsterrein aan te brengen in beton. Beton heeft als voordeel dat het de hoge aslasten en zware materiële opslag kan verdragen.

Een betonnen vloer kan gestort worden met behulp van een pomp, zoals hier in Ham, maar ook het gebruik maken van een machine is mogelijk. De betonmachine kan een tekening uitlezen en zo op de centimeter nauwkeurig de vloer aanbrengen.

Nadat het beton is gestort worden de voegen gezaagd en gevuld. Om scheurvorming te voorkomen worden de voegen gezaagd. Vervolgens maken we de voegen schoon en brengen we de voegvulling aan. Door deze afwerking kan vuil niet tussen de voegen gaan zitten en wordt de levensduur van de betonverharding niet aangetast.

Tevens is er in dit project gebruik gemaakt van glasvezel deuvels en ankerstaven van FiberDowels in plaats van traditionele stalen deuvels. Een van de voordelen van glasvezel deuvels en ankerstaven is dat er geen corrosie mogelijk is, hierdoor gaan de deuvels niet roesten en hebben ze een langere levensduur.

Interesse in de aanleg van een bedrijfsverharding of in het aanbrengen van voegvulling? Bekijk dan zeker de volgende twee pagina’s: Bedrijfsterreinen en voegen vullen.