Roos Groep verkoopt zand en grint handel aan M. van Zanten

Roos Groep uit Bladel, specialist in de aanleg en onderhoud van betonverhardingen en infrastructuurwerken, heeft per 1 januari 2021 alle aandelen in G.P. Roos Zand en Grint BV verkocht aan M. Van Zanten Beheer uit Middelharnis. M. van Zanten Beheer is gespecialiseerd in transport en overslag van bulkgoederen en een gevestigde naam in de zand- en grint handel. Van Zanten, opgericht in 1925, is net als Roos een familiebedrijf. De twee ondernemingen werken al jaren samen, waarbij Van Zanten de overslagwerkzaamheden verzorgde voor Roos Zand en Grint.

De Roos Groep zal zich nog sterker richten op de verdere uitbouw van haar kernactiviteiten, zoals betonwegenbouw en specialistische technieken, waaronder het zagen, repareren en aanbrengen van voegvullingen. De onderneming heeft een sterke positie in de Benelux en zal de komende jaren haar positie in Duitsland verder uitbouwen. Met innovatie hoog in het vaandel, zal Roos Groep zich verder toeleggen op duurzame aanleg van cement-betonwegen en op regionale infraprojecten, onder meer in de Brabantse De Kempen.

van Zanten Beheer richt zich naast de zand en grint handel onder meer op transport en overslag in havens. Met speciale overslagkranen en een team van enthousiaste en vakkundige medewerkers, worden dagelijks stuk- en bulkgoederen, alsmede specials uit schepen gelost en vervoerd. Met de overname van de zand- en grint handel van Roos Groep, kan Van Zanten haar positie op de Zuid Hollandse eilanden en in de regio rond de Rotterdamse haven verder versterken, waarbij flexibiliteit en klantgerichtheid sterke troeven blijven.

Voor de opdrachtgevers en leveranciers verandert er in principe weinig. Alle medewerkers blijven in dienst van de zand- en grint handel en zullen het serviceniveau, de kwaliteit en klantgerichtheid waarborgen die men gewend is van zowel Roos Groep als Van Zanten.

 

Bladel/Middelharnis, 25 februari 2021