Lean Six Sigma

Lean Six Sigma Roos Groep

De Roos Groep is in 2018 gestart met een “nieuwe” manier van werken. Met als doel de processen onder controle te krijgen en de klanttevredenheid te verhogen. Door middel van Lean Six Sigma worden de processen geanalyseerd en verbeterd. Deze nieuwe werkwijze zorgt ervoor dat het hele bedrijf efficiënter aan de slag kan.

Lean Six Sigma is een methode voor het organiseren van kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen. De methode past in het vakgebied van operations management en dient als een methode om processen systematisch te innoveren.

De projecten worden anders aangevlogen en met een meer gestructureerde wijze. De doorlooptijd van de processen worden hierdoor verkort en de kans op faalkosten worden geminimaliseerd. Faalkosten in de bouw ontstaan vaak door miscommunicatie. Door te werken aan een meer gestructureerde werkwijze en het opstellen van duidelijke communicatielijnen is dit aanzienlijk verbeterd. Naarmate het project verder is gevorderd verbeterd de Roos Groep elke week minimaal een “waste” of “verspilling”. Met kleine stapjes wordt het continue verbeteren verder in de organisatie ingevoerd.

Bij het invoeren van Lean Six Sigma is gebruik gemaakt van de kennis en expertise van 5ST3PS. De experts van 5ST3PS hebben meer dan 20 jaar praktijkervaring.