Bushalte in Dieren

Minder onderhoud

Bij het aanleggen van de weginfrastructuur is het steeds belangrijker om voor een duurzame en onderhoudsarme oplossing te kiezen. Betonverhardingen voldoen aan deze eisen. Er moet niet alleen naar de aanlegkosten worden gekeken, maar ook naar de onderhoudskosten op langere termijn. Geen onderhoud betekent namelijk minder verkeershinder, dus ook lagere maatschappelijke kosten.

Eigenschappen betonverhardingen

Naast dat een betonverharding duurzaam en onderhoudsarm is, is het ook milieuvriendelijk. Het kan met gerecyclede materialen worden gemaakt en daarna zelfs weer worden gerecycled. Hierdoor zijn er minder natuurlijke grondstoffen nodig. Bij het aanleggen van een betonverharding wordt ook brandstof bespaard vergeleken met andere materialen. Dit komt doordat het betonmengsel niet verwarmd hoeft te worden. Ook voor vrachtwagens is het beter, deze verbruiken minder brandstof op betonwegen dan asfaltwegen.

Verder is de levensduur van beton heel hoog, namelijk 30 jaar of meer. Beschadigingen aan de verharding kunnen met mortel worden gerepareerd. De levensduur kan hierdoor worden bewaakt.

Hieronder een kleine opsomming van betoneigenschappen:

  • Vormvastheid, geen spoorvorming door de hardheid;
  • Bestand tegen brandstoffen, oliën en (boom) wortels;
  • Licht van kleur waardoor licht goed wordt gereflecteerd;
  • Geluidreductie mogelijk door het uitwassen van beton.

 

Beton kan op verscheidende manieren toegepast worden voor verschillende type wegen. Kijk bij onze wegenbouwprojecten voor de voorbeelden.

Contact

Verkoper Roos Groep
Pieter de Nijs
Betonverhardingen
België
+32 497 57 84 75
Pietern@roosgroep.com
Verkoper Roos Groep
Sven de Jong
Betonverhardingen
Nederland
+31 6 20 43 20 10
Sven@roosgroep.com