Terreinverharding met beton in Tildonk

De Roos Groep is begonnen met het machinaal storten van beton zonder pennen en draad. Als eerste Nederlandse bedrijf zijn we gestart met 3D-machinebesturing. Hiermee kan er nog nauwkeuriger gewerkt worden en worden er kosten bespaard tijdens de voorbereiding van een betonverharding.

Het aanbrengen van de pennen en draden is niet alleen een tijdrovende klus, de draden zijn bovendien een obstakel voor de bewegingsvrijheid van machines en voertuigen, zeker bij smalle betonpaden. Liever was Roos Groep daarom de draad kwijt.

Total stations

Tot dusver rustte Roos Groep een van de vijf verhardingsmachines uit met iCON pave en binnenkort wordt ook wellicht een tweede machine ermee voorzien. In het werk wordt meestal gebruik gemaakt van drie Total Stations voor de aansturing. Total Stations genieten de voorkeur vanwege hun hogere nauwkeurigheid dan GNSS-signalen en omdat er van signaalverstoring door gebouwen, bomen en andere obstakels geen sprake is. Zolang er een zichtlijn is, doen de Total Stations hun werk. Bij breedte tot vijf meter zijn twee Total Stations voldoende, maar om het signaal op lange projecten ‘over te kunnen pakken’, is een derde Total Station praktisch.

Verbetering van bedrijfsprocessen in de wegenbouw

Het afgelopen jaar heeft de Roos Groep verschillende bedrijfsprocessen verbeterd met als doel zoveel mogelijk waarde toevoegen voor onze klanten in een zo kort mogelijke tijd.

We verwachten dat het grootste voordeel van de techniek op termijn schuilt in het werken met hetzelfde 3D-model in elke fase van een project. “Als de graafmachine, de grader of wiellader en vervolgens onze verhardingsmachine werken met hetzelfde 3D-model, dan heeft niemand meer te maken met ongewenste afwijkingen.

Voor meer informatie over het aanleggen van een erfverharding in beton verwijzen wij u graag naar onze over erfverhardingen.